Nyheter

– Jeg vil ha regjeringsskifte

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Jeg kan alltids være med på en ideologidebatt når som helst. Jeg kan alltids diskutere fordeling av goder og byrder, markedsstyring, planøkonomi, blandingsøkonomi, kommunisme, sosialisme, sosialdemokrati, kapitalisme og liberalisme.

Men inntil vi har sikret fortsatt sykehus i Kristiansund, med akuttfunksjoner, fødeavdeling og barneavdeling 24/7/365, så har det mindre interesse.

Den viktigste årsaken til at jeg ønsker meg regjeringsskifte er at jeg håper en ny regjering vil avvikle foretaksmodellen og sikre fortsatt sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Jeg vet nå at det ikke er Arbeiderpartiet som kommer til å bidra til det. Heldigvis finnes det flere parti. Men takk til de 56 representantene som stemte for forslaget om å avvikle foretaksmodellen på Arbeiderpartiets landsmøte i forrige uke. Dere prøvde virkelig. Men 236 andre delegater fastslo at Arbeiderpartiet ikke er blant de partiene jeg vil vurdere å bruke stemmen min på i 2021.

De partiene som sier at de vil ha fødeavdeling i Kristiansund også i fremtiden, er Fremskrittspartiet, Senterpartiet, SV, MDG og Rødt.

Fremskrittspartiet har vært i regjering med Høyre uten å gjøre noe som helst for sykehuset i Kristiansund, og jeg må innrømme at det gjør noe med troverdigheten for min del. Frp har riktignok vært tydelig i opposisjon, men da er det vel strengt tatt en fordel å holde Frp i opposisjon. Så er det vel også lite sannsynlig at Frp vil bidra til regjeringsskifte, og sittende regjering vet vi med sikkerhet at vi ikke har på vår side.

Senterpartiet vil ha et «avdelingssykehus» i Kristiansund.

Det høres langt bedre ut enn et «DMS», men jeg lurer på hvorfor stedlig ledelse er viktig alle andre steder, men tydeligvis ikke her. Så vet jeg at en stemme til Senterpartiet først og fremst er en stemme på Geir Inge Lien. (Jenny Klinge kommer inn bare av at partiets kjernevelgere stemmer som vanlig, så min stemme ville i praksis gått til Lien.) Jeg har hørt og sett Geir Inge Lien snakke varmt om det såkalte «fellessykehuset» på Hjelset mange ganger, men jeg har ennå til gode å se Lien forsvare fortsatt sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Så jeg tror egentlig ikke min stemme går til Lien. Men vi får se. Alternativene er kanskje ikke så mange.

SV, MDG og Rødt har til felles at de gjentatte ganger har stemt for å opprettholde fødeavdeling i Kristiansund, de vil dessuten avvikle foretaksmodellen, og de vil opprettholde lokalsykehusene. Et stort SV vil kunne bli et regjeringsparti sammen med Ap og Sp, og vil kunne holde de større partiene i ørene innenfra. Blir MDG og/eller Rødt store, kan det hende at en ny regjering er avhengig av deres støtte, og de vil kunne holde regjeringen i ørene utenfra.

Nordmørslista er tverrpolitisk. Men heldigvis finnes det parti langs hele spekteret av partier som sier at de vil opprettholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Det er viktigere enn noen gang at vi velger blant disse partiene, – og at vi velger bort de andre.

Se også