Nyheter

Sykehus, etikk og region igjen

[trx_image url=» https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Linda-Dalseg-Høvik-07-2019-TH.jpg» title=»Linda Dalseg Høvik
» align=»left» shape=»square» width=»200″][trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/IMG_0103-e1563493630834.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik» align=»left»shape=»square» width=»200″]

Knut Even Isaksen har i ksu.no et tilsvar til vårt innlegg om sykehus, region og etikk. Mesteparten av innlegget understreker på en god måte vårt poeng, og det derfor ikke behov for å kommentere.

Siden Isaksen informerer oss om hva GassROR egentlig er, tenker vi imidlertid at det også kan være greit å gjengi formålet til selskapet:

«Selskapet har som formål å medvirke til utvikling av Molderegionen (…)».

Ideelt sett burde det som er en fordel for en del av fylket også vært en fordel for resten av fylket. Men slik er det dessverre ikke i Møre og Romsdal. Mer enn noe gjelder dette spesialisthelsetjenesten, der det blir godtatt at deler av befolkningen ikke skal ha likeverdig tilgang til lokalsykehus, akutt- og fødeavdeling.

Det er helt riktig at vi ikke aksepterer stortingsvedtak som er i strid med spesialisthelsetjenesteloven (som sier at hele befolkningen skal ha likeverdig tilgang til spesialisthelsetjenesten), det er helt riktig at vi ikke aksepterer nedbygging av velferdstjenestene, og det er helt riktig at vi ikke aksepterer at fødeavdelingen i Kristiansund blir lagt ned.

Det kan vi forsikre om at vi kommer til å fortsette med.

Se også