Nyheter

Møreaksen eller ingenting

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Kan alle som er for Møreaksen rekke opp hånden? Det skal gå ganske fort å telle, tenker jeg. Nå er det så få argumenter igjen at de som er for Møreaksen begynner å true med at om vi i Møre og Romsdal ikke vil ha Møreaksen, så får vi ikke noe annet heller. Det er sikkert en argumentasjon som fungerer for karrierepolitikere som har som viktigste oppgave å kanalisere kapital dit de selv har mest igjen for det, men for de fleste tror jeg faktisk det er en argumentasjon som faller på stengrunn.

Møreaksen er en løsning som de fleste innbyggerne i Møre og Romsdal ikke vil ha. Kostnaden er et argument som taler imot, men for møreaksetilhengerne er kostnaden tydeligvis et argument for.

Det er interessant i seg selv. Men jeg tror nå at de fleste som er opptatt av samferdsel i fylket har klart å gjøre seg opp en mening selv, så jeg skal ikke bruke mer tid på å peke på fordeler og ulemper med den ene og den andre løsningen.

Med tanke på at vi har et stortingsvalg som nærmer seg, skal jeg i stedet foreta en liten oppsummering av hvilke parti som stiller til stortingsvalg i Møre og Romsdal som er imot Møreaksen: Av de partiene som er representert på stortinget i dag og som stiller til valg i Møre og Romsdal i 2021, er følgende parti imot Møreaksen: Fremskrittspartiet, SV, MDG og Rødt.

Håper dette kan være til hjelp nå som vi snart går inn i valgkampen. Godt valg!

 

Se også