Nyheter

Leger, utdanning, sykehus

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal vil etablere «et desentralisert tilbud i medisinutdanning ved Campus Kristiansund».

Det er selvfølgelig bra.

Nå som det nærmer seg stortingsvalg ser jeg at flere kommenterer at dette bare er valgflesk. Det kan selvfølgelig hende. Men dette valgflesket er ikke noen god grunn til at velgere på Nordmøre ikke skal stemme Arbeiderpartiet.

Grunnen til at velgere på Nordmøre ikke bør stemme Arbeiderpartiet, er at Arbeiderpartiets stortingsgruppe gjentatte ganger har stemt mot å opprettholde fødeavdeling i Kristiansund etter at det såkalte «fellessykehuset» i Molde er ferdig. Arbeiderpartiet var ansvarlig for å innføre foretaksmodellen, og Arbeiderpartiets landsmøte har nylig stemt ned et forslag om å avvikle den. Arbeiderpartiet var i regjering og hadde helseministeren da akutt og føde i Kristiansund ble vedtatt nedlagt på Vikaneset i 2010.

Dette er gode grunner til at velgere på Nordmøre ikke bør stemme Arbeiderpartiet.

Se også