Nyheter

Unøyaktig om sykehus

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Stortingsrepresentant for Høyre Vetle Wang Soleim uttaler seg om sykehus til Tidens Krav, og sier følgende:

– Stoltenberg-regjeringen vedtok å bygge et felles akuttsykehus bynært Molde eller Kristiansund, støttet av nordmørsordførerne. Allerede da ble det bestemt av Ap/Sp at det ville bli ei fødeavdeling for Nordmøre og Romsdal.

Stoltenberg & Co satt i regjering i 2010 da det ble vedtatt å legge ned akutt og føde i Kristiansund, så det er helt rimelig at Ap og Stoltenberg får sin del av skylden for denne meningsløse konflikten.

Men de såkalte bynære alternativene kom ikke på bordet før i 2014. Det var da det ble klart at konflikten kom til å ende med én vinner og én taper, og at konflikten ville føre til uopprettelig skade. Da var det Høyre som satt i regjering. Det var også Høyre som besluttet å legge sykehuset til Hjelset, i strid med det direktør Astrid Eidsvik hadde tenkt å anbefale, men konflikten hadde selvsagt blitt like stor om beslutningen hadde falt på Storbakken.

Bakgrunnen for at dette i det hele tatt kunne skje var for øvrig innføring av foretaksmodellen, som både Høyre og Arbeiderpartiet sørget for flertall for, sammen med Fremskrittspartiet.

Både Høyre og Arbeiderpartiet er dermed medskyldige i raseringen av spesialisthelsetjenesten, og stemmene ved høstens stortingsvalg bør dermed gå til andre.

Se også