Nyheter

Anbefaler fødende å føde lokalt

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

I en artikkel i Tidens Krav kommer det frem at ledelsen ved St. Olav, Helse Møre og Romsdal og Helse Nord-Trøndelag har diskutert fødetilbudet på Nordmøre, og på bakgrunn av det kommet frem til at de oppfordrer kvinnene til å føde ved sitt lokalsykehus.

Jeg er helt sikker på at de fødende veldig gjerne vil føde ved sitt lokalsykehus, og jeg er helt sikker på at det også er det aller tryggeste.

Det er litt overraskende at ledelsen ved St. Olav, Helse Møre og Romsdal og Helse Nord-Trøndelag ikke vet dette, men situasjonen er altså slik at fødeavdelingen ved lokalsykehuset på Nordmøre dessverre er stengt.

Så lenge lokalsykehuset er stengt er det naturlig at veldig mange vil ønske å føde ved St. Olav i stedet, men dersom ledelsen ved St Olav, Helse Møre og Romsdal og Helse Nord-Trøndelag nå erkjenner at det er en fordel at de fødende føder ved sitt lokalsykehus, så håper jeg de alle sammen vil bidra til å sørge for at fødeavdelingen i Kristiansund åpner igjen, og at fødeavdelingen i Kristiansund deretter blir opprettholdt og holdt åpen for all fremtid.

Se også