Nyheter

Stengte fødeavdelinger

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

– Altfor mange fødeavdelinger holder sommerstengt, sier Ingvild Kjerkol i et innlegg i Tidens Krav 24. juni. Ja, det er ikke vanskelig å være enig i det. Det som overrasker meg, er at det er Ingvild Kjerkol som sier det.

Ingvild Kjerkol har på Stortinget stemt mot å opprettholde fødeavdeling i Kristiansund etter at det såkalte «fellessykehuset» på Hjelset i Molde er ferdig. Så da er det ifølge Kjerkol helt greit å stenge fødeavdelingen i Kristiansund. Men akkurat på sommeren er det altså et problem med sommerstengte fødeavdelinger.

Jeg vet selvfølgelig at det nærmer seg stortingsvalg.

Men det må da være mulig å velge et tema eller en påstand hvor avsender har ørlite mer troverdighet. Eller enda bedre: Legg egne påstander til grunn og la argumentasjonen og resonnementet få konsekvenser for praktisk politikk. Gå inn for å fjerne helseforetakene. Gå inn for å opprettholde fødeavdelingene. Gå inn for å opprettholde lokalsykehusene. Ikke bare på sommeren.

Det er ikke for sent å snu, hadde jeg nær sagt. Skjønt fram mot stortingsvalget 2021 skal det vel holde hardt å opparbeide seg særlig troverdighet på dette området for Kjerkol.

Det er bra det finnes andre å stemme på.

Se også