Nyheter

Av sine egne skal man ha det

 

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2015/07/Stig-ANders-Ohrvik.jpg» align=»left» title=»Stig Ohrvik
6. kandidat» width=»200″]

Med utsikter til fire mandater på fylkestinget må jeg innrømme at jeg trodde at potensialet for Nordmørslista var nådd. Men det var før Aps helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen besøkte fylket.

-Midt i valgkampinnspurten gjentar Ap sentralt at de ikke vil ha omkamp om plasseringen av sykehuset mellom Kristiansund og Molde. – Jeg er veldig provosert, sier Ap-ordfører Line Hoem til Tidens Krav.

Provosert er nok mange av Arbeiderpartiets velgere i Kristiansund også. Så provosert at partiets støttespillere umiddelbart rykker ut for å forsøke å hindre restene av Arbeiderpartiets velgermasse i Kristiansund i å flykte til Nordmørslista. Mye av argumentasjonen går ut på å skyte seg selv i foten, med så imponerende presisjon at man skulle tro at de var gått i lære hos Torgeir Micaelsen.

På den ene siden blir velgerne advart mot å stemme på Nordmørslista, som utelukkende består av nordmøringer, fordi man da risikerer å få for få nordmøringer inn i fylkestinget. Dernest blir man advart mot å stemme på folk som mangler erfaring, fordi noen av de uerfarne kandidatene visstnok har erfaring fra Høyre. Samtidig hersker det tydeligvis frykt for at noen av de uerfarne kandidatene med erfaring fra Høyre skal bidra til å støtte en fylkesordfører fra Høyre.

Beskyldningen om at vi består av sure høyrevelgere fra Kristiansund har vi levd med siden vi startet. Ikke er jeg sur, ikke er jeg høyrevelger, og ikke er jeg fra Kristiansund. Jeg kan kanskje bli litt sur av selve beskyldningene, men det kommer jeg nok over. Jeg kan imidlertid forsikre de urolige Arbeiderpartivelgerne om følgende:

Hvis mitt største mål hadde vært å støtte en fylkesordfører fra Høyre hadde jeg meldt meg inn i Høyre. Hvis mitt største mål hadde vært å støtte en fylkesordfører fra Arbeiderpartiet hadde jeg meldt meg inn i Arbeiderpartiet. Hvis mitt største mål hadde vært å støtte en fylkesordfører fra Senterpartiet hadde jeg meldt meg inn i Senterpartiet.

I stedet velger jeg å stille til valg for Nordmørslista, – fordi jeg har et genuint ønske om å gjøre en innsats for Nordmøre. De som søker støtte til sin fylkesordførerkandidat bør nok heller tenke over hvilke innrømmelser de vil gi til Nordmørslista og Nordmøre, enn å tro at Nordmørslista kommer til å gi ved dørene.

Jeg registrerer at det er en del skuffede velgere som gjerne vil ha avklaringer på forhånd for å stemme på Nordmørslista. Jeg er imidlertid ikke aldeles overbevist om at det gode rådet om å flagge tilhørighet til blokkene er videre gjennomtenkt. Det stemmer nok at en slik avklaring ville gitt oss flere stemmer. Jeg tror faktisk at en slik avklaring ville utradert mesteparten av Arbeiderpartiet i Kristiansund, og sikret Nordmørslista nok representanter til å ryste fylkeskommunen i sine grunnvoller. I ca fem minutter.

Problemet er nemlig at en slik avklaring ville høstet stemmer, men ikke innflytelse. Nordmørslista vil ha innflytelse nok til å utgjøre en forskjell for Nordmøre de neste fire årene. For å få til det må vi sørge for å få uttelling for våre saker, før vi inngår noen avtale om støtte. Da kan ikke våre kandidater til  fylkestinget opptre som gisler for den foreldede blokktenkningen før valgresultatet er klart.

Se også