Nyheter

Parodisk fra Arbeiderpartiet om Høyres «helsebløff»

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Tuva Moflag skriver i flere medier om «Høyres helsebløff», der hovedbudskapet ser ut til å være at Høyre blir beskyldt for «demontering av den offentlige helsetjenesten».

Jeg er i grunnen enig i at Høyre er medansvarlig i å demontere den offentlige helsetjenesten. Men påstanden blir likevel nærmest parodisk når den kommer fra en stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet.

Stortingsrepresentanten påberoper seg å sette pasientene først, og hevder at Arbeiderpartiet vil styrke sykehusene. Det hun unnlater å nevne, er at det var Arbeiderpartiet som innførte foretaksmodellen, med støtte fra Høyre og Fremskrittspartiet. I inneværende periode har Moflag og resten av Arbeiderpartiets stortingsgruppe gjentatte ganger stemt ned forslag om å fjerne foretaksmodellen, og de har også stemt mot å opprettholde fødeavdeling i Kristiansund etter at det såkalte «fellessykehuset» i Molde er ferdig. Arbeiderpartiets landsmøte i 2021 stemte dessuten ned et forslag om å fjerne foretaksmodellen.

Jeg håper velgerne gjennomskuer både Høyres helsebløff og Arbeiderpartiets helsebløff ved stortingsvalget 2021.

Se også