[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Administrerende direktør Øyvind Bakke i Helse Møre og Romsdal sier til Tidens Krav at han har tro på stedlig ledelse, men det ser ikke ut til at det skal gjelde Kristiansund: «Han vil ikke konkretisere om det blir en felles ledelse for Molde og Kristiansund eller om han vil gå for en modell med stedlig ledelse i begge byene.»

«Akutt  og vaktberedskap ligger fast i henhold til konseptvalgsutredningen» sier direktøren, og  fremholder videre at det er viktig å få hele befolkningen med seg til å tro på at DMS i Kristiansund blir bra.

«SNR blir bygget, vi har ikke noen plan B», sier direktøren.

Jeg tror at også denne direktøren etterhvert vil oppdage at befolkningen selvsagt ikke er entusiastisk opptatt av å legge ned akutt og føde.

Plan A er å beholde sykehus i Kristiansund med akutt og føde. Plan B er at akuttilfeller som ikke kan behandles i Kristiansund blir sendt direkte til St. Olavs med luftambulanse i stedet for å bli sendt til Ålesund via omlasting på Hjelset.

SNR er ikke en del av planen.

Se også