Nyheter

Nordmørslista og sykehussaken

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2017/02/Terje-Hals.jpg»  title=»Terje Hals
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Om noen skulle være i tvil: Nordmørslistas hovedsak er fødeavdelingen, barneavdelingen og akuttmottak ved sykehuset i Kristiansund. Det var den saken som brakte oss sammen i 2015, og saken er der fortsatt.

Nordmørslista har hele tiden hevdet at vi vil ha vårt sykehus, uavhengig av bygging av det såkalte «fellessykehuset» på Hjelset. Et prosjekt vi hele tiden har vært imot. Flytting av spesialisthelsetjenesten til Hjelset (eller Molde), vil gjøre tilbudet dårligere for de langt fleste nordmøringer. Nedlegging av Aure Rehabiliteringssenter er vi også sterkt imot.

La det derfor ikke være noen tvil: Nordmørslista vil arbeide aktivt, der vi har, og kan få, innflytelse, for at disse helsetilbudene på Nordmøre skal bestå.

Vi har tidligere redegjort for hva som vil skje om fødetilbudet forsvinner, og behøver ikke å gjenta det. Det skulle dessuten ikke være nødvendig å gjenta de faglige argumentene for at fødeavdelingen skal bestå. De er rikelig belyst både fra sykehuset, aktuell forsking og, ikke minst, fra Bunadsgeriljaen.

At andre partier og politikere støtter vår kamp, er egentlig bare bra. Jo flere vi er, desto lettere er det å få gjennomslag. Dessuten: Det er jo valg snart, så da så. På den annen side, er det mange som har sett at Nordmørslista hadde rett. At kampen for spesialisthelsetjenesten på Nordmøre, ikke var avgjort med vedtaket i desember 2014. Noe mer måtte til.

Mange påberoper seg «faglige argumenter» for nedlegging av fødeavdelingen i Kristiansund. Det blir som å tegne et kart, og så prøve å få terrenget til å stemme med kartet. Ikke helt enkelt, kan man trygt si. For at man skal kunne realisere sine byggedrømmer på Hjelset, så må det spares. Ikke bare i Helse Møre og Romsdal, men også andre steder i det regionale helseforetaket. Vi hører om at kvinner som skal, i henhold til prosedyre, føde på et større sykehus med nyfødtintensiv service, blir avvist ved St. Olav fordi de har stengt barselsenger. Det skal spares, må vite!

Noen mener vi er underfinansiert. Jeg vil tro det menes at vi burde fått mer penger. Helt siden Helseforetaks – modellen ble innført, har den vært en finansiell fiasko. De som sitter på pengesekken, snur ryggen til.

Over hele landet protesteres det. De folkevalgte er ikke tjent med sinte velgere. Da blir de tvunget til å ta befolkningen på alvor. Også på Nordmøre!

Nordmørslista mener:

[trx_gap]

[vc_row][vc_column][vc_basic_grid max_items=»120″ style=»load-more» items_per_page=»3″ item=»2951″ grid_id=»vc_gid:1437332511166-e72dc7c84d707d1cc7dbf50269b56d56-0″][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column]

[trx_gap]

Se også