Nyheter

Man skal høre mye før øra detter av

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Linda-Dalseg-Høvik-07-2019-TH.jpg»  title=»Linda Dalseg Høvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Det er veldig greit at vi endelig får høre fra «vår» stortingsrepresentant fra Høyre i anledning rasering av helsetilbudet til befolkningen på Nordmøre. Men det er også det eneste som er greit med innlegget til Vetle Wang Soleim. At han lar høre fra seg, altså. Han mener blant annet at nedleggelse av fødeavdelingen ved Kristiansund sykehus er en «litt» ubehagelig avgjørelse som foretaket har utsatt i noen år. Jeg kan love deg at for fødende er denne avgjørelsen noe mer enn «litt» ubehagelig.

Videre sier Solheim at foretaket sin oppgave med å snu gjelden på 800 millioner kroner bare er «nesten» umulig. Jeg utfordrer han herved til å gi innspill til foretaket på hvordan de kan gjøre denne oppgaven mulig, på lik linje med at han utfordrer oss til å komme med alternativer til foretaksmodellen. Jeg ser fram til hvilke tiltak Soleim kan komme med. Det å finne en annen måte å styre sykehusene på er vel strengt tatt ikke mannen i gata sitt ansvar, som Soleim selv sier så gikk Høyre og Bent Høie til valg på å finne en slik i 2013. Påstanden om kameraderi og fogderistrid med fylkets styring av sykehusene som fellesnevner er latterlig. Aldri har det vel vært mer av dette enn siden 2013 og under helseforetakenes tid.

Som smølværing sier han at han forstår utryggheten og risikoen til sine sambygdinger, men sier også at han ikke har tenkt å foreta seg noe i denne saken annet enn å være uenig i vedtaket. Det er ikke forståelse vi trenger av deg i denne saken, vi trenger handling! Videre sier han at det er frivillig å bli politiker og at han ikke hadde trengt å bli det. Skal vi applaudere deg for å ha blitt det? Er det sympati du er ute etter? Er jobben din for tøff? Du er av egen fri vilje valgt inn som representant for folket på Nordmøre! Vi har dessverre sett lite til deg når vi hadde trengt deg og nå sier du i klar tekst at partipisken i Høyre er viktigere for deg enn velgerne dine? Det var den politikerforakten da, mon tro hvor den kommer fra?

« I denne saken vil det beste jeg kan ikke være nok». Vel det hadde hjulpet om du i alle fall gjorde «litt». Hvis det beste du kan, er å si deg uenig men ikke foreta deg noe mer, så vil jeg minne deg om at ja, det er frivillig å bli politiker og du trenger ikke være det, om du ikke er villig til å ta de kampene som må til, for å sikre befolkningen her, som ga deg tillit i utgangspunktet. Du sier for øvrig at du ikke kommer til å støtte Senterpartiet sitt forslag om å stoppe disse kuttene i Stortinget. Med det rekker du finger til din egen befolkning og jeg tror ikke du behøver tenke på om du «trenger» stille til valg eller ikke ved neste korsvei.

Om du oppnådde noe med dette innlegget, så var det nok ikke det du hadde håpet å oppnå. Om noe, tror jeg bare du har rørt mer i harmen og kampviljen vår. Takk for det.

Nordmørslista mener:

[trx_gap]

[vc_row][vc_column][vc_basic_grid max_items=»120″ style=»load-more» items_per_page=»3″ item=»2951″ grid_id=»vc_gid:1437332511166-e72dc7c84d707d1cc7dbf50269b56d56-0″][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column]

[trx_gap]

Se også