[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Avtroppende direktør Espen Remme er overrasket over omfanget og styrken i protestene mot å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund. Det er jeg også. Jeg er positivt overrasket over at så mange har sagt så tydelig fra om at de ikke aksepterer at fødeavdelingen blir lagt ned. Jeg er vel å merke ikke overrasket over protestene. Det skulle bare mangle. Årsaken til at jeg er overrasket er tidspunktet protestene kommer på. Sykehuset ble tross alt vedtatt nedlagt i desember 2014, og mange av de som protesterer nå så ut til å ha slått seg til ro med det, helt til fødeavdelingen nå ble foreslått nedlagt litt tidligere enn ventet. Så ser jeg da også at mange av de som protesterer bare protesterer på tidspunktet for nedleggelsen; før det såkalte «fellessykehuset» i Molde er bygget. Og da er det jeg er helt på linje med Remme i å være overrasket. Hvorfor kommer protestene akkurat nå? Sykehuset i Kristiansund er vedtatt nedlagt til fordel for nytt sykehus i Molde. Vi er mange som aldri har akseptert det og aldri kommer til å akseptere det, men mange andre har stilltiende godtatt at slik kommer det til å bli.

Jeg lurer litt på hvor mange som kommer til å protestere mot at fødeavdelingen i Kristiansund blir nedlagt hvis det noen gang blir bygget et nytt sykehus i Molde, men jeg håper selvsagt at jeg slipper å få vite det. Jeg håper at både sykehuset og fødeavdelingen i Kristiansund kommer til å bestå også i fremtiden. Men at en direktør blir bedt om å gå gir dessverre ikke grunn til optimisme. Når Espen Remme nå blir bedt om å gå av så viser det mer enn noe annet at den oppgaven han er satt til å gjøre faktisk ikke er mulig å gjennomføre uten at det får alvorlige konsekvenser for befolkningen. Remme har trofast forsøkt å gjennomføre det styret i helseforetaket har bedt ham om. Når det ikke lykkes å gjennomføre er det ikke fordi han ikke har prøvd, men fordi alle muligheter til innsparinger fører til økt fare for tap av liv og generelt økt risiko for befolkningen. Remme blir bedt om å gå av fordi han har skrupler. Og det gir derfor grunn til å være på vakt, når han nå sannsynligvis blir byttet ut med noen som mangler skrupler.

Jeg takker alle som i det siste har engasjert seg for å beholde fødeavdelingen i Kristiansund, – ikke bare «til SNR står ferdig», men for all fremtid. Jeg håper engasjementet holder, for det er en lang, utmattende og opprivende kamp dere har vervet dere til.

Men vi skal stå i det. Så lenge det behøves.

 

Nordmørslista mener:

[trx_gap]

[vc_row][vc_column][vc_basic_grid max_items=»120″ style=»load-more» items_per_page=»3″ item=»2951″ grid_id=»vc_gid:1437332511166-e72dc7c84d707d1cc7dbf50269b56d56-0″][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column]

[trx_gap]

Se også