Nyheter

Gratulerer med dagen!

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Jeg har gått i tog i dag.

Som medlem i LO er det nok ikke så rart å gå i tog 1. mai. Som ordførerkandidat for Nordmørslista er det heller ikke så rart å delta på et politisk arrangement. Men skal jeg være ærlig så var nok den viktigste drivkraften for å gå i tog i dag den samme som jeg tror det var for mange av de andre tusentalls menneskene som var møtt opp på arrangementet i Kristiansund i dag. Jeg er helt sikker på at årsaken til at oppmøtet slo alle rekorder for 1. mai-arrangement i Kristiansund på den våteste dagen som har vært i hele vår, er at nordmøringene fortsatt stiller opp for fødeavdelingen, barneavdelingen og sykehuset i Kristiansund.

Hovedtalerne hadde også fanget opp dette. Martin Kolberg hevdet fra talerstolen at han kjenner godt til kampen vår for lokalsykehuset, og at han støtter oss fullstendig.

– I løpet av kort tid vil Arbeiderpartiet fremme forslag i Stortinget om at fødetilbudet i Kristiansund ikke skal legges ned før et nytt sykehus er på plass, sa Kolberg.

– Før et nytt sykehus er på plass.

Du hadde meg nesten der, Martin Kolberg. Men bare nesten.

Du kan ikke være med oss til «et nytt sykehus er på plass», for så å tro at vi skal akseptere at fødeavdelingen blir lagt ned når det nye sykehuset i Molde er på plass. Avstanden til sykehus og fødeavdeling i Molde blir ikke plutselig akseptabel da.

Enten er du med oss, eller så er du mot oss.

Jeg er veldig glad for at engasjementet rundt sykehuset åpenbart er økende igjen. Men jeg er samtidig bekymret.

Er dette 2010 om igjen?

I 2010 samlet alle seg for å demonstrere for å beholde sykehuset. Bare for å bli tatt til inntekt for et «fellessykehus på Krifast».

Og da det ble besluttet å utrede fellessykehus trodde luringene som sto bak at de hadde vunnet. Men det sto ingenting om plassering i vedtaket. Bare at det skulle være faglig begrunnet.

I dag, i 2019, vet vi at «faglig begrunnet» har null verdi, ettersom både direktører og klinikksjefer er kjøpt og betalt, og mangler integritet til å si fra om at det de blir bedt om er uforsvarlig. De er villige til å la mødre og barn dø for å spare penger. Men Anja Cecilie Solvik i bunadsgeriljaen har rett når hun sier at overskuddet i en fødeavdeling er de barna som blir født.

Derfor skal vi ikke godta at fødeavdelingen blir lagt ned. Ikke i dag, ikke om 5 år og ikke om 10 år. Vi skal ikke la oss kjøpe av de som sier at de står ved vår side «inntil det nye sykehuset er ferdig».

Så billige er vi ikke. Vi er ikke like billige som direktører og klinikksjefer som lar seg kjøpe for penger som heller burde vært brukt til å drive lokalsykehus, fødeavdelinger og barneavdelinger.

Vi skal slåss videre. Så lenge som nødvendig.

Gratulerer med dagen!

 

Nordmørslista mener:

[trx_gap]

[vc_row][vc_column][vc_basic_grid max_items=»120″ style=»load-more» items_per_page=»3″ item=»2951″ grid_id=»vc_gid:1437332511166-e72dc7c84d707d1cc7dbf50269b56d56-0″][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column]

[trx_gap]

Se også