[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

«Det kan bli enorme tap i dette pokerspillet», er Høyres reaksjon på at det blir fremmet minst to interpellasjoner i tirsdagens bystyremøte som tar til orde for å oppheve støtten til det såkalte «fellessykehuset» i Molde. Det kan ifølge Høyre føre til enorme tap, vi kan miste både kulturhus og campus, og «konsekvensene blir at vi havner i den politiske fryseboksen»(!).

Jeg er ikke spesielt god i poker. Men jeg vet hva en bløff er. For sikkerhets skyld har jeg likevel konferert med en pokerordliste. Der beskrives en bløff slik:

«En satsing med en dårlig hånd for å prøve å manipulere andre til å kaste seg eller for å bygge opp et uforutsigbart spillemønster».

Det er nettopp det Høyre gjør når de truer befolkningen i Kristiansund med at de risikerer å miste både kulturhus og campus dersom de ikke snart slutter å mase om sykehus.

Høyre truer altså med at vi mister noe vi ikke har og aldri har hatt, dersom vi ikke slutter å klage over at vi mister det vi har og har hatt som direkte følge av Høyre-regjeringens beslutninger.

Og nå har de med dette siste utspillet egentlig avslørt det mange av oss har mistenkt og håpet på:

De sitter med en dårlig hånd.

Økonomien i helseforetaket er mildt sagt elendig, og uansett om både helseforetaksstyrene, direktørene og politikerne forsøker å fremstille det som om det ikke har betydning for evnen til å forsvare et nybygg, så er tilliten like tynnslitt som økonomien, og den støtten til det såkalte fellessykehuset enkelte har påberopt seg er i ferd med å glippe som fin sand mellom fingrene.

De som satt ved bordet i 2010 har fått mye kritikk for å ha gamblet med sykehuset. Men tross alt hadde de allerede mistet akutt og føde da de la resten av sykehuset i potten. Så så langt har vi strengt tatt ikke mistet noe som helst siden 2010, vedtaket i 2014 var slik sett bare en gjentagelse av et tidligere vedtak.

Motspilleren vår har stadig dårligere kort på hånden. Det viktigste nå er at vi ikke går på bløffen og kaster oss.

 

 

Nordmørslista mener:

[trx_gap]

[vc_row][vc_column][vc_basic_grid max_items=»120″ style=»load-more» items_per_page=»3″ item=»2951″ grid_id=»vc_gid:1437332511166-e72dc7c84d707d1cc7dbf50269b56d56-0″][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column]

[trx_gap]

Se også