Nyheter

«En slags akuttberedskap»

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2017/08/Stig-e1503830661254.jpg»  title=»Stig Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»200″]

Helt på tampen av valgkampen, 9. september, blir et videointervju med Kjersti Toppe fra 20. august publisert på ksu.no.

Det er nok mange velgere som har ventet spent på en uttalelse fra Senterpartiets helsepolitiske talsperson etter møtet med lokallaget i Kristiansund i august. Lokallaget i Kristiansund har ikke lagt skjul på at de har full tillit til at Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen støtter sykehuset i Kristiansund, selv om både Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum og partiets listetopper i Møre og Romsdal Jenny Klinge og Geir Inge Lien har vært tydelige på at det skal bygges et såkalt «fellessykehus» i Molde og et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund.

I et forsøk på å fremstå med én stemme har Senterpartiet lansert begrepet «avdelingssykehus» i stedet for distriktsmedisinsk senter i Kristiansund, men hva et slikt «avdelingssykehus» skal inneholde har like fullt forblitt en godt bevart hemmelighet. I intervjuet som nå er publisert på ksu.no kommer det nå frem at det egentlig heller ikke er snakk om et «avdelingssykehus», men snarere en «sykehusavdeling» med «en slags akuttberedskap».

I realiteten altså intet nytt fra Senterpartiet like før stortingsvalget, og selve intervjuet fra 20. August er vel strengt tatt heller ikke noen nyhet.

Men hør gjerne hele intervjuet selv på ksu.no, og husk at Nordmørslista i motsetning til alle de etablerte partiene står fast på at det skal være fullverdig akuttsykehus i Kristiansund, med føde- og barneavdeling.

Se også