Nyheter

Gratulerer med opera- og kulturhus!

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Bevilgningen på 150 millioner kroner til opera- og kulturhus har ligget i kortene lenge. Siden beskjeden fra departementet var tydelig med tanke på størrelse og kostnadsbilde var det jo nærmest en selvfølge at staten kom til å bidra med sine 150 millioner så snart kommunen klarte å nedskalere prosjektet nok. At fylket stiller med like mye som staten har også ligget i kortene lenge. Så da var det egentlig å forvente at denne beskjeden kom nå før valget, for å hjelpe regjeringspartiene, og særlig Venstre, som ligger med brukket rygg i Kristiansund. Jeg er ikke aldeles overbevist om at det hjelper regjeringspartiene så mye, men diskusjonen om kulturhus blusser i alle fall opp igjen, og vi i Nordmørslista blir også spurt hvordan vi stiller oss til dette.

Det Nordmørslista har sagt om opera- og kulturhus er at vi gjerne vil ha det på plass så snart som mulig, men ikke på bekostning av sårbare grupper (som oppvekst, helse og omsorg). Utfordringen nå blir å finne dekning for kommunens andel på 400 millioner kroner i investeringsmidler, og selvsagt midler til drift når bygget er ferdig. Og det uten at dette skal gå på bekostning av sårbare grupper. Det er altså både en gledelig melding og en stor utfordring som nå er plassert på bystyrets bord.

Men hvis vi nå skrinlegger planene om brannstasjon på Goma, stanser utbygging på Bolgneset og stanser sentralisering i grunnskolen, så klarer vi dette.

Gratulerer med opera- og kulturhus!

 

 

Se også