Nyheter

Nyttig avklaring om sykehus og fødeavdeling

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Både Venstres leder Trine Skei Grande og fylkesordførerkandidat Pål Farstad står ifølge NRK fast på at det «nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal» skal bygges. Farstad sier dessuten til NRK Møre og Romsdal at «hele fylket» står bak at fødeavdelingen i Kristiansund ikke skal flyttes før sykehuset er på plass.

Farstad har åpenbart en annen virkelighetsoppfatning enn meg. Enten har han en annen forståelse av hva folk faktisk mener, eller så har han en annen oppfatning av begrepet «hele fylket».

Det er uansett ryddig av Farstad å redegjøre for at Venstre står fast på bygging av det såkalte «fellessykehuset» i Molde, og at det er helt greit for Venstre at fødeavdelingen i Kristiansund blir lagt ned så snart det såkalte «fellessykehuset» eventuelt er bygget.

Nordmørslista står fast på at fødeavdelingen i Kristiansund skal bestå for all fremtid. Det såkalte «fellessykehuset» i Molde vil være et kraftig tilbakeskritt for befolkningen både på Nordmøre og i Romsdal, og bør skrinlegges til fordel for de eksisterende sykehusene. Større avstand til sykehus gir et dårligere tilbud til befolkningen, og øker risikoen både ved fødsler, ved hjertestans, pustestans, slag og høyenergiskader.

Se også