Nyheter

– Remme bør reflektere over om han har samvittighet til å være med på dette

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Dette handler ikke om å finne den rette til å gjennomføre, det blir like galt uansett. Det handler ikke om evne eller vilje til gjennomføring, det handler egentlig bare om å ha samvittighet til å se folk i øynene og stå for det som blir gjort.

Remme bør reflektere over om han har samvittighet til å være med på dette, og ikke minst om han er i stand til å se familiene i øynene etterhvert som det får alvorlige konsekvenser. For det vil det få.

Det finnes erfaringstall for risiko ved transportfødsler, og det finnes erfaringstall for risiko ved avstand til fødeavdeling.

Ikke minst finnes det erfaring med behov for barnelege kontra behov for bløtdelskirurgi … men dette er nok Remme klar over.

Avstand til fødeavdeling er, – sammen med avstand til barneavdeling og avstand til traumeenhet, – den viktigste årsaken til at motstanden mot det såkalte fellessykehuset er så stor som den er. Men nå, om fødeavdelingen i Kristiansund stikk i strid med forutsetningen blir lagt ned lenge før det står noe nytt sykehus ferdig, så vil nok protestene nå nye og hittil ukjente dimensjoner.

Regiondebatten er jo egentlig en bagatell i denne sammenhengen. Men det er allerede mange som vil ut av fylket. Det blir ikke færre med dette.

Nå vil det dessuten bli et folkekrav å bli en del av St. Olav.

Nordmørslista mener:

[trx_gap]

[vc_row][vc_column][vc_basic_grid max_items=»120″ style=»load-more» items_per_page=»3″ item=»2951″ grid_id=»vc_gid:1437332511166-e72dc7c84d707d1cc7dbf50269b56d56-0″][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column]

[trx_gap]

Se også