[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Jeg vet at det er flere enn meg som ikke har gitt opp. Det er flere enn meg som fortsatt vil kjempe for å beholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Som menige velgere er det ikke mye vi har å stille opp med. Men det er stortingsvalg hvert fjerde år. Det er viktig at vi bruker den muligheten til å stemme på de partiene som vil det samme som oss.

I år er det viktigere enn noen gang for oss som har sykehuset som viktigste sak. Slik som sykehusene er organisert er det staten som eier sykehusene, og det er statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet som bestemmer. Siste sjanse for sykehuset er å få en statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet som vil beholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund. Får vi ikke en helseminister som vil oss vel denne gangen, er jeg redd vi kan se langt etter fødeavdelingen vår.

Vi vet at regjeringspartiene vil legge ned fødeavdelingen i Kristiansund. Og vi vet at Arbeiderpartiet vil legge ned fødeavdelingen i Kristiansund. De har alle stemt mot å videreføre fødeavdeling i Kristiansund i votering på stortinget. Og både Jonas Gahr Støre og Ingvild Kjerkol har sagt klart og tydelig at det ikke skal være sykehus i Kristiansund.

Skal vi ha mulighet til å beholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund må vi stemme på de partiene som har vist ved votering på stortinget at de vil ha sykehus med fødeavdeling i Kristiansund også i fremtiden. De partiene er Frp, Sp, SV, MDG og Rødt, Og av disse partiene er det Senterpartiet som har mulighet til å få helseministerposten.

Husk at det er representativt demokrati i Norge. Det betyr at vi gir de partiene vi stemmer på fullmakt til å handle på vegne av oss på grunnlag av det programmet de går til valg på. Vi kan ikke stemme på et parti og tro at stemmen vår vil få dem til å ombestemme seg. Tvert imot. Stemmen vår er en uforbeholden støtte til det de går til valg på. Husk det! Stemmen din er en støtte til det partiene har sagt, det partiene har gjort og det partiene sier de vil gjøre. Stemmen din vil ikke få partiene til å skifte mening etterpå.

Godt valg!

Se også