Nyheter

Javisst er det vanskelig

Kristiansund sykehus Foto: Tidens Krav

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2015/07/Stig-ANders-Ohrvik.jpg»  title=»Stig Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»200″]

Det er mange velgere som har etterlyst Senterpartiets syn på spesialisthelsetjenesten i Nordmøre og Romsdal. For et parti som opplever rekordoppslutning på landsbasis og ligger an til å gjøre et brakvalg basert på sitt klare og tydelige standpunkt om å beholde lokalsykehusene, har stillheten vært påtakelig når potensielle velgere har spurt om dette synet også gjelder Nordmøre.

Så klar og tydelig som Senterpartiet har vært på landsbasis har det kanskje fremstått som et unødvendig spørsmål. Men jo mer tid som har gått, jo tydeligere har det blitt at det å ikke svare også er et svar.

Det er derfor helt sikkert mange velgere som setter pris på at Jenny Klinge som listetopp for Senterpartiet i Møre og Romsdal i et leserinnlegg gjør rede for sitt syn på spesialisthelsetjenesten i Nordmøre og Romsdal.

Klinge tar seg her tid til å si litt om bakgrunnen for at ordførerne på Nordmøre i sin tid gikk inn for fellessykehus, og presiserer at hun den gang var motstander av fellessykehus.

Resten av innlegget går i korte trekk ut på å argumentere for hvorfor hun ikke kan eller vil kjempe for det som hun fortsatt mener er best.

Nå kan det alltids være fristende å følge opp historien om hvem som sa hva og hvorfor ting ble slik det ble. Jeg er ikke uenig i at det kan være lurt å huske hva som har blitt sagt og gjort i saken (Og nei, jeg er altså ikke det minste ironisk eller nedlatende når jeg sier det. Det mener jeg helt oppriktig).

Men det som er viktigst for meg er likevel ikke hvem som har sagt og gjort hva. Det viktigste for meg er at befolkningen på Nordmøre, i likhet med befolkningen i Romsdal, på Sunnmøre og i hele resten av landet, fortjener å ha nærhet til sykehus når de trenger det.

Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen: Jeg håper inderlig at Senterpartiet gjør et riktig godt valg på landsbasis. Bare ikke i Møre og Romsdal. I Møre og Romsdal er virkeligheten tydeligvis annerledes enn i resten av landet for Senterpartiet.

Hvis Jenny Klinge virkelig mener at to sykehus i Nordmøre og Romsdal er best, bør hun ikke stemme på seg selv. Da bør hun stemme på et av de to partiene som går til valg på at det fortsatt skal være to sykehus i Nordmøre og Romsdal.

Hun bør stemme på oss som mener at befolkningen på Nordmøre fortjener å ta del i de samme godene i velferdssamfunnet som i resten av landet.

 

 

Se også