Nyheter

Det handler om politikk

[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Klinikksjef Georg Johnsen sier til Romsdals Budstikke at «felles fødeavdeling handler om å samle fagmiljø, rett og slett for å klare å skaffe fagfolk. Å sikre et fagmiljø handler ikke om økonomi», sier Johnsen.

Det handler kanskje ikke bare om økonomi. Men det handler om politikk. Det handler om å prioritere. Det er opp til de folkevalgte å legge til rette for at det blir utdannet nok helsepersonell til å kunne bygge opp og opprettholde gode fagmiljø over alt hvor det er politisk vilje til å etablere og opprettholde et tjenestetilbud.

Og hvor det er politisk vilje, det er faktisk opp til oss velgere å bestemme. Hvis vi stemmer på de partiene som har vilje til å opprettholde tjenestetilbudet vårt, så vil det være politisk vilje til å gjennomføre det. Hvis vi stemmer på de som vil legge ned, så er det det som blir resultatet.

Nå er det viktig at vi velgere ikke lar oss lure til å stemme på de partiene som vil noe annet enn oss, i håp om at de skal ombestemme seg etterpå. Stemmen vår er en blankofullmakt til å gjennomføre akkurat det de har sagt. Så har de sagt de skal beholde foretaksreformen og legge ned, slå sammen og sentralisere sykehus, så vil de fortsette med det.

De partiene vi må stemme på, er de som har vist ved votering på stortinget at de vil fjerne foretaksmodellen og opprettholde sykehusene. De partiene som har vist vilje til det er Senterpartiet, Frp, SV, MDG og Rødt. De andre partiene vil beholde foretaksmodellen, og de vil videreføre Høyre og Arbeiderpartiets politikk med å legge ned, slå sammen og sentralisere sykehusene.

Se også