[trx_image url=»https://usercontent.one/wp/www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Mindre enn en måned etter at Sylvi Listhaug la det nye eldreombudet til Ålesund og Jan Tore Sanner la det nye barnehagetilsynet til Molde kommer det sannelig enda en gladnyhet til vårt elskede fylke. Nasjonalt fergekontor skal legges til Molde.

Nå har selvfølgelig politiske myndigheter passet på å la vegdirektøren ta denne beslutningen, slik at de skal slippe å ta ansvaret for den politiske begrunnelsen for en geografisk plassering som nok en gang favoriserer de som har mest fra før på bekostning av de som har lite og ingenting.

Men vegdirektøren har faktisk en overordnet. Vegdirektørens overordnede er samferdselsminister, og samferdselsministeren er for øyeblikket Jon Georg Dale fra Volda. Ingen skal prøve å få meg til å tro at Jon Georg Dale ikke kjenner til problemene innad i eget fylke like godt som statsråd Sylvi Listhaug som nylig la det nye eldreombudet til Ålesund, vel vitende om det skrikende behovet for offentlige arbeidsplasser på Nordmøre.

Listhaug forsikret endatil om at «det kommer nye muligheter i Kristiansund».

Men nå er det faktisk slik at det ikke er mulighetene som har manglet. Det som mangler er vilje. Og nå vet vi 100 % sikkert at politikere fra fylket ikke bryr seg det aller minste om å rette opp skjevfordelingen som har foregått over lang tid i fylket. Og hvorfor skulle de egentlig det? Hadde de hatt vilje til å fordele goder og byrder likt, så hadde det jo ikke vært noen skjevfordeling å rette opp i!

Hadde goder og byrder vært fordelt likt hadde vi hatt både høyere utdanning og sykehus med traumeenhet også i Kristiansund, og ingenting hadde vært nedleggingstruet.

Og kom nå for all del igjen med alle bortforklaringene om hvem som har ansvar for hva. Gjem dere for all del bak foretaksstyrer og politikere på ulike forvaltningsnivå. Det har faktisk ingen betydning. For hele problemet handler ikke om å gjemme seg bak fagbyråkrater eller politikere på høyere forvaltningsnivå. Det handler om at politikere må ta ansvar selv, det handler om å ta tilbake makten og plassere den under folkevalgt styring, og det handler om å ta ansvar for det som politikk egentlig handler om: Fordeling.

Vit at dette ikke går over av seg selv. Vit at vi kommer til å kjempe for å få det som tilkommer oss. Og vit at vi kommer til å bryte oss ut av fylket.

Se også