Kandidatene

Betraktninger to uker før valget

[trx_image url=»https://www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2019/07/Stig-ved-Piren-NYTT.jpg»  title=»Stig Anders Ohrvik
» align=»left» shape=»square» width=»300″]

Det er et solid flertall for regjeringsskifte på TV2s måling 29. august, men de mest sannsynlige regjeringspartnerne Ap, Sp og SV har ikke flertall alene, og må dermed basere seg på støtte fra MDG og/eller Rødt.

Men det som bør bekymre de rødgrønne mest, er at flyten i velgermassen fra regjeringspartiene til rødgrønn side er i ferd med å stanse eller til og med snu. Årsaken til dette er først og fremst den rødgrønne kannibalismen, der særlig de røde partiene har prioritert å stjele flest mulig velgere fra Senterpartiet, uten tanke for at det er en strategi som svekker den rødgrønne blokken. Mens Senterpartiet har hatt en strategi på å hente velgere fra de blå, har de andre rødgrønne stort sett kjempet sin egen sak, og dette slår samlet sett negativt ut for regjeringsalternativet Ap/Sp/SV. På rødgrønn side går riktignok alle parti unntatt Sp litt frem, men altså på bekostning av styringsevnen til det mest sannsynlige regjeringsalternativet, som altså fremstår som svekket.

Dersom velgere som ønsker regjeringsskifte nå skal være like taktiske som de blå var for fire år siden, ser det ut som løsningen er å stemme Senterpartiet.

Du vil kanskje også like...