[trx_image url=»https://www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2017/02/Terje-Hals.jpg»  title=»Terje Hals
» align=»left» shape=»square» width=»200″]
Jeg sitter her og tenker på Johan Sverdrup. Han som i sin tid stiftet partiet Venstre, og som sa om stortingssalen: All makt skal samles i denne sal. Flotte ord, ikke sant? Jeg undres over hva han hadde tenkt om dagens Venstre. Du vet, det partiet som skal – satse på Nordmøres fremtid. Partiet som har Farstad og Grande. Ikke minst – Farstad. Nå går de ut og protesterer mot innstillingen til et utvalg som ikke enda har lagt frem sin innstilling. Det samme gjør vel Fylkestinget.

Saken gjelder de aller minste av oss. De premature. Forrige gang gjaldt det de – ekstremt premature. De som blir født før 26. svangerskapsuke. De protesterte mot at disse skulle behandles i Trondheim.

Og Venstre var med. Hele Venstres fylkestingsgruppe.

Det famøse utvalget, som alle er så redd, vil «muligens» anbefale at denne grensen skal flyttes til – 28 uker.

Venstre protesterer! Tenk på den lange reiseveien! De premature tåler ikke den lange veien. Ikke fra Nordmøre til Trondheim, men fra Ålesund til Trondheim. Og tenk på de pårørende. Så langt hjemmefra. Venstre mener dette er uhørt. Slik kan vi ikke behandle de svakeste av oss.

Jeg minnes en annen sak. Hvor reisetid og tilgjengelighet var et tema. Da var Venstre stille.

Stille som i graven.

Det var Helseforetakets oppgave å stenge sykehuset i Kristiansund. Så, Venstre var stille. Løftet ikke en finger om trygghet for befolkningen og beredskapen i Utkant-Norge.

Stille var de. Stille er de fortsatt.

Bare vi på Nordmøre slåss.

Slåss for oss selv.

Du vil kanskje også like...