Foto: HALLGEIR VÅGENES, VG

 

-Det har lenge vært frustrasjon over at Nordmøre taper kampene mot Romsdal og Sunnmøre. Men dråpen som fikk begeret til å renne over var sykehusstriden, sier førstekandidat Mette Belden i Nordmørslista til Vgs journalist Pål Ertzaas.

– I Møre og Romsdal bor en fjerdedel av innbyggerne på Nordmøre. Men hvis sykehuset forsvinner, og politiet sentraliseres bort, blir det bare fem prosent av de offentlige arbeidsplassene i fylket igjen her, supplerer andrekandidat Nils Fløystad.

– Selv lokale politikere sier i det stille at de vil stemme på eget parti i kommunevalget, men på oss i fylkestingsvalget, forteller de.

På en meningsmåling InFact gjorde for Tidens Krav og NRK i august, fikk Nordmørslista 3,1 prosent. På Nordmøre er partiet tredje størst, med rundt 12 prosent.

Les hele artikkelen på vg.no.

 

Du vil kanskje også like...