[trx_image url=»https://www.nordmorslista.no/wp-content/uploads/2015/07/Runar-Vestheim.jpg» title=»Runar Vestheim
4. kandidat» align=»left» shape=»square» width=»200″]

 

Jeg er født og oppvokst på Smøla. For meg og de fleste andre på Smøla var Kristiansund Byen. Det var dit vi måtte for å gå til tannlege og frisør, det var dit vi måtte for å kjøpe møbler og det var dit vi måtte for å handle julegaver. Men, det var også dit vi ville! Det var alltid like spennende som barn å dra til Byen, enten det var vinter og sjøsyke på ferga i 1,5 time fra Straumen, eller det var sommer og sol og det ventet softis på Kongens Plass. Etter hvert ble det byen min må alle måter etter at vi flyttet hit i 1973.

Slik tror jeg det har vært for mange nordmøringer, det har vært en kombinasjon av måtte og ville reise til Byen. Kristiansund har hatt et forhold til sitt omland som har variert mellom «måtte og ville», begge veier. Heldigvis har dette utviklet seg mer i villeretning, alle veier.

Kristiansundere drar på tur til laksefestival i Surnadal, til Dyregod på Gjemnes, til konsert i gruvene på Eide, til «Ladyen» i Sunndal, på hytta i Rindal, på fjelltur på Tustna, på shopping til Haugen klær på Tingvoll, på sightseeing over Atlanterhavsveien på Averøy, på jobb på Tjeldbergodden, på konsert i Fossen og på Gladaga på Veiholmen. Har jeg glemt noe nå? Ja, masse, utrolig masse! Alltid når jeg har snakket med noen som har vært på tur til en av nordmørskommunene, har de hatt en flott opplevelse, jeg har med hånden på hjertet ikke hørt et vondt ord fra noen. (bortsett fra om veien mellom Tingvoll og Meisingset da)

På samme måte tror jeg nordmøringene har positive opplevelser i Byen, enten det er Smølabona med egen weekend, bondens marked, dansegalla, operabesøk, byfest, Tahiti eller bare en tur til byen med litt shopping og en softis på Kongens plass. Har jeg glemt noe igjen? Ja masse, utrolig masse! Det er disse positive opplevelsene vi må ha med oss når vi skal samarbeide om ulike prosjekt på Nordmøre; det som er bra for en av kommunene, er bra for alle.

Vi har mye å stå sammen om fremover. En politimester skal ha sitt kontorsted i fylket, eiendomsskatt til kraftkommuner kan forsvinne, høyskole trenger vi å utvikle, fiskeri og oppdrett er og vil bli viktige næringer, oljeindustrien skal leve videre i mange år. Vi har viktige samferdselsprosjekt foran oss, både til lands, til vanns og i lufta med. Hvordan skal vi forvalte matjorda på Nordmøre fremover? Skal Nordmøre få fortsette å gro ned av busker og kratt? Skal fylkeskommunen snart oppdage oss? Hvordan skal helsetilbudet bli? Hvordan skal beredskapen være? Hvilke offentlige arbeidsplasser skal komme hit? Hvilken nytenkning og hvilke visjoner trengs? Hva skal vi gjøre for å få enda flere turister til å besøke oss? Hva må til for at det også skal være morsomt og spennende å ta en tur til byen for neste generasjon nordmørsbarn?

Nordmørslista har eksistert i noen måneder, det har vært utrolig morsomme måneder, hvor jeg har blitt kjent med folk fra hele Nordmøre. Nå i valgkampen prøver vi å komme oss rundt på hele Nordmøre med våre begrensede ressurser, og vi møter akkurat den samme positiviteten som jeg alltid har møtt i møte med Nordmøringen, impulsiv når han får tenkt seg om, sindig og rolig men med en treffende replikk på lur. Treffende, men aldri ondskapsfull. Nordmørslista klarer neppe å løse alle Nordmøres utfordringer de neste fire årene, men vi lover å ta tak i dem, vi lover å være en nordmørsstemme inn i alle fora hvor vi blir representert og vi lover alltid å tenke på hva som er Nordmøres beste. Vi lover å stå sammen for Nordmøre.

Du vil kanskje også like...